Projects

One Building One System

Het ‘FixSus Total Integrated Building Automation System (TIBA)’ vermindert energieverspilling in gebouwen en centraliseert het beheer van de gebouwen. Met het TIBA systeem wordt elk energiebesparingspotentieel van een gebouw benut door een eenvoudige remote opvolging.

Het TIBA systeem is een zelflerend, industrieel automatiseringssysteem dat de nadruk legt op energie besparen. FixSus hanteert hierbij een systeem met uitgebreide visualisatie en meldingssysteem waardoor een nauwgezette opvolging kan worden gegarandeerd. Deze combinatie is uniek in de hvac wereld.

Innovatief en geavanceerd. Maar toch eenvoudig in concept. Het ‘Fixsus Gebouwbeheersysteem’ is een open PLC-gebaseerde sturing die gebouweigenaars de mogelijkheid geeft zelf de parameters en beslissingen van het systeem te wijzigen.

Bespaar energie met FixSus

Energiebesparing begint met een slimme keuze van de installatie in het gebouw : warmtepompen, condenserende ketels, zonwering, Led-verlichting enz.

Maar weet u dat een slimme sturing hier nog veel meer besparing kan uithalen ?

Bij FixSus is de stelling “meten is weten” veel verder uitgediept zodat we overal een stapje verder kunnen gaan in besparing zonder dat dit een grote investering vraagt.

Zo meten we de hoeveelheid daglicht om het optimale verlichtingsniveau aan te sturen. Als er voldoende licht in een ruimte is, hoeven de lampen niet op volle sterkte te branden. Wanneer er niemand in de ruimte is, wordt de verlichting automatisch uitgeschakeld.

FixSus ontwikkelde een zelflerend systeem dat bijhoudt hoe snel een gebouw afkoelt of opwarmt, zodat de verwarmingsinstallatie precies op het juiste tijdstip in werking treedt om met een zo laag mogelijke watertemperatuur de ruimtes op de juiste temperatuur te brengen. Op deze manier maken we optimaal gebruik van de condenserende werking van de ketel.

De luchtverversing wordt aangestuurd via luchtkwaliteitsmetingen zodat de ventilatoren nooit te veel draaien als er minder personen in het gebouw aanwezig zijn. We maken zelfs gebruik van de weersvoorspelling om de luchtgroep te laten “Free-coolen”, zo wordt het gebouw ’s nachts in de zomer bijna gratis afgekoeld en hoeft de energieverslindende airco niet zoveel te draaien.

Via een meting van de zonnestand en de binnentemperatuur stuurt het systeem de zonnewering aan zodat we optimaal gebruik maken van de gratis zonnewarmte en zo weinig mogelijk moeten gaan koelen met airco, of laten we het dak besproeien met water om af te koelen.

Fixsus meet zelfs de aardwarmte op 150 meter diepte zodat een systeem van boorgat-energieopslag ( BEO-veld ) steeds optimaal gebruikt wordt opdat er ook het volgend jaar voldoende warmte of koude-capaciteit in de bodem aanwezig blijft.

Via al deze maatregelen kunt u comfortabel genieten van een lagere energiefactuur.

Recente persberichten