Infrabel -Seinhuis Brugge

Seinhuis Brugge foto gebouw

Infrabel, werken in onderaanneming voor Omer de Loof

Infrabel besliste om voor de renovatie van hun seinhuis te Brugge een” Fixsus-gebouwenbeheersyteem” te implementeren.

Technologie:

Warmte- en koudeproductie door een combinatie van gasketel, 6 pijpswarmtepomp en drycooler.

Het gebouw is voorzien van nieuwe energiebewuste technieken voor de warmte- en koudeproductie door een combinatie van gasketel, 6 pijpswarmtepomp en drycooler. De koudeproductie is ten allen tijde nodig voor de ICT lokalen waar de apparatuur moet beschermd worden. Via recuperatie met de koelmachine kan de warmte uit de computerzalen gebruikt worden om bijhorende ruimtes in hetzelfde gebouw op temperatuur te brengen.

Luchtbehandelingskasten, bijhorende warmtepompen, Beckhoff controllers, ..

Voor de seinzaal was het een must om het comfort te garanderen aangezien deze continue in gebruik is. Daarvoor is alles dubbel uitgevoerd: luchtbehandelingskasten, bijhorende warmtepompen, Beckhoff controllers, .. Op deze manier kan, bij het in storing gaan van één toestel, een ander overnemen zonder dat het personeel ter plaatse zich er van bewust is.

Alarm via mail of sms

De Fixsus regeling voorziet de optimale aansturing van de warmte- en koudeproductie, de nodige ventilatie, ruimteregeling en koppeling met andere intelligente systemen gebruikt door Infrabel. Indien er zich een alarm voordoet, worden de nodige mensen op de hoogte gesteld via mail of sms, vervolgens kan het systeem via remote geraadpleegd worden vooraleer een interventie ter plaatse nodig is.